Natural High Magazine serveert elke twee maanden een recept met tips en tricks van plantbased foodie Michael Ternoot. Overdag is Michael voedingsdeskundige, als de avond valt is hij bezieler van de foodblog Veg & Tables. Zijn handelsmerk? Recepten met kleurrijke groenten en natuurlijke producten, weg van alle hypes en mét smaakbomeffect.
“Cheesecake wafels klinken bijna te mooi om waar te zijn, maar toch kan het! Ze zijn in een handomdraai gemaakt, blijven heus niet aan het wafelijzer kleven, liggen evenmin zwaar op de maag en zijn ideaal als eiwitrijk ontbijt. Net zoals cheesecake hebben de wafels een wat zurige toets. Combineer ze met mijn siroop en wat zoet seizoensfruit zoals kersen of frambozen en je hebt een ideale balans tussen zoet en zuur. Mensen die trouwens geen extra eiwitten nodig hebben, kunnen het eiwitpoeder gerust weglaten.”
Recept: cheesecake wafels
Ingrediënten (voor 4 à 5 wafels)
Voor de wafels: 250 g Griekse yoghurt, 200 g light roomkaas, 120 ml magere melk, sap van 1/2 citroen, 2 el zoetstof, snufje zout, 40 g whey poeder (vanillesmaak), 80 g zelfrijzende bloem
Voor de siroop: 2 el whey poeder (vanillesmaak), 2 el amandelmelk
Voor de afwerking: zoet seizoensfruit zoals kersen of frambozen
Werkwijze
- Meng in een grote kom de yoghurt, roomkaas en de helft van de melk. Voeg zoetstof toe, citroensap en zout.
- Los het eiwitpoeder op met de overige melk en voeg dit toe aan het beslag.
- Zeef de zelfrijzende bloem boven de kom en meng tot een homogeen beslag. Verwarm het wafelijzer en vet het in met een beetje olijfolie.
- Giet een beetje beslag in het wafelijzer en bak 8-10 minuten tot de wafels goudbruin zijn.
- Maak intussen de siroop door 2 eetlepels vanille-eiwitpoeder met 2 eetlepels amandelmelk te mengen.
- Serveer met wat rode vruchtenconfituur.
Meer info over en recepten van Michael Ternoot vind je op www.vegandtables.com of volg hem op Instagram.